13 Kasım 2013 Çarşamba

PEDİATRİK (ÇOCUKLAR İÇİN) İŞİTME CİHAZI NEDİR ?

PEDİATRİK (ÇOCUKLAR İÇİN) İŞİTME CİHAZI NEDİR ?



Pediatrik işitme cihazı:

Pediatrik işitme cihazı deyince ,daha küçük boyutta üzerinde çocukların ilgisini çekecek desen ve karakterler olan rengarenk farklı renklerde olan işitme cihazları akla geliyor. Oysa bir şitme cihazının çocuklar için özel geliştirilmiş olması için sadece bunlar yeterli değildir.

Çünkü kulak yapısının fiziksel özellikleri çocuklarda yetişkinlere göre farklılık gösterir bu farklılıklar işitme kaybına göre işitme cihazının hesaplanmasında kullanılan bazı standart değerlerde de farklılıklar olmasına neden olmaktadır .Çocuklar için üretilecek işitme cihazlarında bu değerler göz önüne alınarak arge çalışmaları yapılmaktadır.

Bunun yanında çocuk cihazlarında bir takım güvenlik önlemleri de mevcuttur.Örneğin 3 aylıktan sonra cihazlandırılacak bir bebek bir dönem gelecek ve her tuttuğu nesneyi ağzına götürecektir. Budurumda kaşla göz arasında yaptığı bu eylem işitme cihazının ağzının suyu ile temasına neden olacaktır. Cihazın arızalanmasını önlemek için çocuk cihazları su geçirmez özelliklerde üretilmektedir.

İşitme cihazları küçük boyutlarda piller ile çalışmaktadır.
Bu pilleri çocuğun işitme cihazının pil kapağını açarak yerinden çıkarmasını ve yutma tehlikesini önlemek için pediatrik işitme cihazları pil kapağı çocuklar tarafından açılamayacak biçimde üretilir. Pil kapağını açsa bile pili yerinden çıkaramayacağı bir pil kilit sistemi pediatrik işitme cihazlarında mevcuttur.
Pediatrik işitme cihazlarında cihazın kulak arkasına sağlam şekilde tam oturmasını sağlamak amacıyla değişik boyut ve kıvrılma açısına sahip bebek boynuzları mevcuttur.

Dijital işitme cihazı sektöründe; günümüzde beş farklı teknoloji düzeyinde üretim yapılmaktadır
Basic – Giriş Düzeyi
Essential – Gereklilik Düzeyi
Standart – Standart Düzey
Advanced – İleri Düzey
Premium – Üst Düzey bakınız... http://www.isitmecihazifiyatlari.org/teknoloji.html

Pediatrik işitme cihazları bebeğin işitme gelişimindeki değişimler gözönüne alınarak çok üst düzey teknolojilerle donatılmamışlardır pediatrik cihazlarda maksimum düzey advanced (ileri) düzeydir.
Pediatrik işitme cihazlarında herhangi bir gözden kaçmaya yada eksikliğe mahal vermemek için cihazın içindeki yazılım cihazın manuel düğmelerinin kapalı olmasını mikrofon modunu ve fm modunu otomatik olarak seçer.

Bebeğe yetişkinlere de uygulanan bir model uygulanmışsa mutlaka pediatrik uygulama modu ve fitting(ayar) formülü seçilmelidir .Aksi taktirde cihazın manuael kontrolleri devre dışı bırakılmazsa veya fitting formülü bebeğe uygun seçilmezse istenilen sonuçlar alınamayabilir.


Eğer çocuk yada bebeğe pedietrik bir model uygulandıysa bunları düşünmek zorunda kalmazsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder